Spandexklädda Sandy i Grease, Olivia Newton-John, finns nu bland stjärnorna på himlen – hon gick bort på måndagsmorgonen

  9 augusti 2022, kl 10.45

  ”Olivia Newton-John dog fridfullt på sin ranch i södra Kalifornien i morse, omgiven av familj och vänner”, skrev hennes man John Easterling på Instagram. 2018 avslöjade Olivia att hon behandlades för cancer i ryggraden. Det var hennes tredje cancerdiagnos, efter bröstcancer i början av 90-talet och 2017.

  De flesta minns henne från rollen som den spandexklädda Sandy i filmen Grease, där hon sjöng tillsammans med John Travolta. Hon hade redan då uppmärksammats för både country- och mjukrockhits, men inget slår Grease-låten ”You’re the One That I Want”. Den är en av de mest sålda singlarna i världen; över 15 miljoner exemplar.

  Men allt var inte gullegull; 1981 släppte hon sitt mest framgångsrika studioalbum, Physical – ”Jag var helt enkelt inte på humör för ömma ballader.” Titelspårets provokativa text fick flera radiostationer att förbjuda den. Då gjorde Newton-John en video med träningstema som förvandlade låten till en aerobicssång, och förvandlade pannbanden till en modeaccessoar utanför gymmet.

  Om du går ut en stilla natt, så kan du kanske höra henne sjunga bland stjärnorna på himlen.

   

   

  Fler notiser