Grova brottsligheten i New York ökar med 36 procent – slopat krav på borgen släpper ut seriekriminella på gatan igen

  9 augusti 2022, kl 17.33

  Pressreleasen som polisen i New York släppte i går duckar inte för att situationen allt mer liknar Snake Plisskens ”Flykten från New York” (1981), där Manhattan omvandlats till ett gigantiskt fängelse. Jämfört med 2021 har stölder ökat med 49 procent, bilstölder + 46 procent, rån + 39 procent, inbrott + 33 procent. Listan med grov misshandel och våldtäkter fortsätter på samma sätt.

  ”Varför hissar inte polisen bara en vit flagga?”, frågade en sarkastisk polis på Manhattan tidningen New York Post. ”I vanliga fall snurrar de på siffrorna för att få de dåliga att se bra ut.”

  Det enda som minskat är morden, minus åtta procent – men sett på fem år har de ökat med 48 procent. ”Vi släpper ut brottslingarna igen. Deras handlingar har inga konsekvenser.”

  En reform för ett par år sedan har i princip förbjudit kravet på borgen – de allra flesta går fria i väntan på en eventuell rättegång. Varför? Det skulle kränka de som inte har råd. Ett exempel är en karriärbrottsling som har 88 arresteringar sedan 2020, en annan återfallsförbrytare med 25 arresteringar de senaste två åren rör sig fritt på gatorna.

   

   

  Fler notiser