CUF-ledaren Réka Tolnai åker på lyxig bjudresa, tobaksjätte som vill ändra lagen bjuder; uppvaktar därför ungdomsförbund

  9 augusti 2022, kl 19.00

  Tolnai delar Philip Morris missnöje med tobakslagstiftningen, som tydligen enligt dem är negativ för folkhälsan. Läkarna får inte säga åt rökare att välja e-cigaretter (vejping), något som många fortfarande anser är ofarligt. Philip Morris lägger också ner stora resurser på att förhindra evidensbaserad kontroll av tobak, skriver Aftonbladet, som avslöjat Tolnais resa.

  Philip Morris bjöd ner Réka Tolnai till företagets forsknings- och utvecklingcenter i Schweiz, och betalade resa, hotell och middag på den exklusiva restaurangen Brasserie Le Cardinal Neuchâtel. Aftonbladet frågade henne om CUF:s policy om att ta emot gåvor och tjänster från lobbyister. Tolnai svarade att då hon inte är folkvald är frågan inte aktuell.

  Tolnai blev allmänt känd genom sitt förbunds reklamfilm ”Hejdå, lagen om anställningsskydd”. Tolnais budskap är att äldre är bromsklossar för de hårt arbetande yngre. ”Vi kan inte ha en lagstiftning som skyddar Britt-Marie, 45, som har suttit kvar i fikarummet i flera år.”

   

   

  Fler notiser