Biden krigsförbrytare, Taiwan del av Kina – Roger Waters säger vad han tycker om Ukraina, Ryssland och Kina i intervju

  9 augusti 2022, kl 13.58

  I en intervju med CNN anklagade Waters USA:s president Biden för att ”sätta eld på Ukraina”, och insisterade på att det var ett ”stort brott”. USA borde istället uppmuntra Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj ”att förhandla för att undvika behovet av detta fruktansvärda, fruktansvärda krig.”

  ”Det här kriget handlar i grund och botten om Natos agerande, och reaktionen [från Ryssland] när de pressar sig ända upp till den ryska gränsen. Nato lovade att de inte skulle göra det när Gorbatjov förhandlade om ett tillbakadragande av Sovjetunionen från hela Östeuropa.”

  Waters delade med sig av en liknande alternativ uppfattning när CNN-journalisten sa att Kina var ”upptagen med att omringa Taiwan”, med pågående militärövningar som svar på Pelosis besök på den självstyrande ön. ”De omringar inte Taiwan – Taiwan är en del av Kina!” sa Waters med eftertryck.

  Han har tidigare sagt att Israel var indirekt ansvarigt för mordet på George Floyd, då israelisk militär lärt ut sina försvarstekniker till amerikanska poliser.

   

   

  Fler notiser