Uri Geller, mannen som talar med skedar, köper privat skotsk ö stor som en fotbollsplan – bildar en helt ny republik

  7 augusti 2022, kl 19.00

  En del av läsarna kanske är mosebasker (i Mosebacke Monarki), eller stolta invånare i republiken Jamtland, men det hindrar ingen från att söka medborgarskap i den helt nya republiken Lamb, utanför Skottland. Prata med Uri Geller, så ordnar det sig nog.

  Han köpte den privata ön Lamb för 13 år sedan, stor som en fotbollsplan och än så länge utan några fast boende medborgare. Den sista levande varelsen av intresse var en råtta som efter en tvåårig operation kunde avlägsnas, efter 35 besök med kanoter och infraröda kameror.

  Den israeliske magikern köpte ön för 340 000 kronor – han var då övertygad om att Tutankhamons syster Scota gömt forntida egyptiska skatter där. Gellers undersökningar med en slagruta har ännu inte resulterat i några fynd, men man vet aldrig.

  Geller har nu bestämt sig för att höja öns status till att vara ett eget land, komplett med flagga, konstitution och nationalsång. Man får i och för sig inte bo på ön, men det går bra att ansöka om digitalt medborgarskap.

  Geller kan med sina övernaturliga mentala krafter, som han fått av utomjordingar, böja skedar. I alla fall i tv-shower.

   

   

  Fler notiser