17-årige Anton öppnar museum för motorsågar – började såga som 13-åring, intresset väcktes då han lagade pappas motorsåg

  7 augusti 2022, kl 15.30

  Man kan aldrig ha för många motorsågar, det tycker 17-årige Anton Johansson från Urshult. ”Jag tror att jag har 150 stycken”, säger han till SVT Nyheter Småland. ”Det började med att farsan hade en såg som krånglade. Sedan fick jag reparera den.” Den coolaste av dem alla är veteranen Homelite från början av 50-talet, något högljudd.

  Något år senare började motorsågsentusiasten köpa begagnande motorsågar han renoverade. ”Och sedan blev det så att man blev intresserad av de gamla sågarna, så då blev det att man började samla på dem”, säger han till P4 Kronoberg. ”En Partner 540 har jag här. Den var farsans gamla såg. När jag var 13 år började jag lära mig själv att köra motorsåg.”

  Du som också har ett intresse för motorsågar, kan hälsa på i Antons eget lilla museum. ”Det är roligt att andra kan titta på det jag har bevarat om de gamla sågarnas historia, de som folk använde förr.”

  Anton saknar körkort för motorsåg, men det är lugnt så länge man sågar loss på egen mark.

  Om hans museum blir en välförtjänt succé kan han säga: ”Jag kom, jag sågade, jag segrade”.

   

   

  Fler notiser