Minst 13 dör och ett 40-tal skadas i nattens brand i en populär thailändsk nattklubb nära Pattaya – bara en utgång

  5 augusti 2022, kl 09.30

  Fyra kvinnor och nio män fanns bland de döda efter nattens brand på den populära nattklubben Mountain B Pub, mellan Bangkok och Pattaya. Vid ettiden på natten lokal tid inträffade en stor explosion nära DJ-båset, enligt ett vittne. Innerväggarna var klädda med brandfarligt ljudisolerande skum, vilket accelererade branden.

  I sin panikdrivna brådska för att ta sig ut ur den brinnande byggnaden trängdes besökarna vid den enda utgången. Många av dem fastnade i den trånga dörröppningen, kvävdes och brändes ihjäl. Flera av de som kunde ta sig ut hade brinnande kläder. Det tog tre timmar att släcka branden, och brandmän hittade också döda gäster hukande på toaletterna.

  Elden fick fäste i taket, och kunde sedan sprida sig snabbt i den fullsatta lokalen. Filmer som delats på sociala medier visar hur stora lågor steg upp från byggnadens tak samtidigt som gästerna försökte sig ut genom den trånga entrédörren. Enligt vittnen var den bakre nödutgången låst.

  Det har länge väckts oro över Thailands slappa inställning till hälso- och säkerhetsbestämmelser, särskilt i dess otaliga barer och nattklubbar.

   

   

  Fler notiser