Indisk flygvärdinna blöder ihjäl på sjukhus efter sex timmar utan gynekolog – behandlas istället av okunnig tandläkare

  5 augusti 2022, kl 12.00

  Det var i juni förra året som den indiska flygvärdinnan Rosy Sangma lyckades ta sig till sjukhuset med omfattande menstruationsblödningar. En kvinnlig tandläkare sattes på att försöka rädda kvinnans liv, men misslyckades.

  Utredningen visar att Sangma anlände till sjukhuset runt sex på morgonen, och togs först om hand av en kvinnlig tandläkare utan kunskap om gynekologiska problem. Hon gjorde bedömningen att en gynekolog skulle tillkallas, samt att en blodtransfusion måste göras omedelbart.

  Tandläkaren larmade genast sjukhuschefen, men han släntrade in först halv elva på förmiddagen. Ett par timmar senare informerade han polisen om att patienten avlidit, utan att ha fått något nytt blod. Någon gynekolog tillkallades aldrig, inte heller remitterades hon till ett större sjukhus.

  Kvinnans brorson, som uppmärksammade Sangmas öde på sociala medier, dog av självmord en dag senare på sitt hotellrum i Delhi, enligt uppgift efter att först ha blivit misshandlad av sjukhuspersonalen. Polisutredningen fastställer att både tandläkaren och sjukhuschefen kan ställas inför rätta för grov vårdslöshet.

   

   

  Fler notiser