Video med sexualiserande reklam för vitlök i Sydkorea hånas – vitlöksbönderna drar tillbaka den omdebatterade filmen

  4 augusti 2022, kl 11.30

  Vitlöksbönderna i sydkoreanska Hongseong, ett landsbygdssamhälle med 100 000 högpresterande invånare, ville för ett par år sedan göra reklam för sin lokala vitlök, och startade en Youtube-kanal. Först nu uppmärksammas deras mer eller mindre erotiska video.

  Videon visar en kvinna som rör vid låret på en man med en vitlök till huvud, och säger ”mycket stor” och ”hård” för att beskriva kvaliteten på den lokala vitlöken. Vitlöksodlarnas Youtube-film nådde inte någon större publik, men desto mer fart blev det när den nyligen visades på reklamskärmar i huvudstaden.

  Men det var inte alla som uppskattade de sexuella undertonerna för vitlöken, som ibland används som afrodisiakum i Sydkorea. Medier och lantbruksorganisationer kallade den för ”suggestiv” och ”olämplig” samt att vitlöken objektifierades sexuellt. I går meddelade tjänstemän från Hongseong att videon dragits tillbaka, enligt AP.

  I Sverige är vitlöksproduktionen dessvärre tämligen begränsad, men enligt säkra källor går det lika bra med bävergäll för att få mer krut i pistolen. Men liksom vitlök smakar det inte direkt sommarsolvarma smultron.

   

   

  Fler notiser