VIDEO: ”Han sköt av mig armen!” – amerikansk 80-årig spritbutiksägare pepprar en rånare med sitt hagelgevär

  4 augusti 2022, kl 10.00

  Kvart i tre på söndagsmorgonen såg 80-årige spritbutiksinnehavaren Craig Cope att det snart var dags för litet action. Övervakningskameran visade hur en svart BMW X3 stannade utanför Norco Market & Liquor, Los Angeles. Fyra beväpnande män klev ur, men de skulle snart få bråttom därifrån.

  När den första rånaren trängde in i butiken, beväpnad med ett automatgevär, ryckte Cope fram hagelbrakaren och tryckte av. Pang! Något snopen sprang rånaren sin väg, och hördes skrika ”Han sköt av mig armen! Han sköt av mig armen!” till sina stallbröder.

  Föraren tryckte gasen i botten, och var rätt nära att glömma kvar en stackars gängmedlem, men till slut fortsatte färden i den stulna bilen. Cope satt lugnt kvar vid kassan för att försäkra sig om att alla kom iväg. De fyra misslyckade rånarna tog sig snabbt till ett sjukhus med pajsaren som hade litet ont i armen. Tre av dem sitter nu i fängelse, den fjärde är kvar på sjukhuset.

  ”Det finns dåliga människor, dåliga människor vi inte behöver. Vi måste låsa in dem. De här killarna kommer att komma in och ta det ifrån dig. Men inte här”, säger Cope till CBS.

   

   

  Fler notiser