En alkoholpåverkad mc-förare stannar inte vid en kontroll och smiter från polisen – kolliderar med en polisbil och dör

    4 augusti 2022, kl 10.45

    Det var strax före åtta i onsdags kväll som polisen i Enköping fick larm om en mc-förare som verkade påverkad av alkohol. En polispatrull fick syn på föraren, och försökte då få stopp på honom med blinkande blåljus och sirener.

    ”Föraren väljer att inte stanna. Det inleds då ett förföljande som man sedan väljer att avbryta i princip omedelbart, av säkerhetsskäl, och följer i stället efter på håll”, sade polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till SVT Nyheter.

    Den berusade mannen fortsätter i mycket hög hastighet, och polispatrullen tillkallar andra enheter som avvaktar längre fram. Föraren svänger av vid avfarten mot Fjärdhundra, och kort därefter kolliderar han med den polisbil som finns på vägen.

    ”Själva kollisionstillfället är fortsatt oklart exakt vad som har hänt. Det kommer givetvis utredas noga”, säger Jansson Klarin, som inte vet om polisbilen var i rörelse vid krocktillfället.

    Mc-föraren, från Dalarna, skadades mycket svårt i olyckan och hans liv gick inte att rädda. Polisen i bilen klarade sig undan fysiska skador. Ärendet utreds som vårdslöshet i trafik och grovt rattfylleri.

     

     

    Fler notiser