Råkade kasta bort hårddisk med bitcoin för 1,8 miljarder kronor – nu får han inte gräva upp soptipp i Wales och leta

  3 augusti 2022, kl 07.06

  2013 städade den brittiske IT-mekanikern James Howells hemma i Wales, och slängde fel hårddisk. Den som var fylld med bitcoin, nu värda 1,8 miljarder kronor. Han hade glömt bort vad som fanns på den.

  Ortens kommunfullmäktige säger konsekvent nej till hans envisa förfrågningar om att få gräva efter hårddisken bland 110 miljoner ton sopor. Men han har en plan! Nyhetssajten Insider har sett ett förslag där riskkapitalister går in med pengar i ett strukturerat projekt.

  Howells har samlat specialister på AI-driven sortering, deponiutgrävning, avfallshantering och datautvinning – inklusive en rådgivare som arbetade för ett företag som återställde data från den svarta lådan på den kraschade Columbia-rymdfärjan.

  Det skulle ta tre år att söka igenom skräpet med mänskliga sorterare, robothundar och en AI-robot som tränats på att känna igen just hårddiskar. Men …  ”Det finns inget som mr Howells skulle kunna presentera för oss som får oss att gå med på ett sådant projekt”, säger en representant för kommunfullmäktige till Insider. Risken för en ekologisk katastrof är för hög.

   

   

  Fler notiser