Kinesisk influencer, känd för att äta sällsynta och ovanliga djur, utreds av polisen efter video där hon äter vithaj

  3 augusti 2022, kl 09.21

  ”Den kan se ondskefull ut, men köttet är verkligen väldigt mört”, sa Tizi medan hon skar upp vithajens kött i en video för ett par veckor sedan. Delarna skars ner till mindre bitar, marinerades och grillades. Huvudet fick koka i en kryddig buljong.

  ”Det här är så smaskigt!” Videon, som av någon anledning inte längre finns kvar i Tizis sociala media, visade hur hon delade måltiden med lokala bybor. De syntes vara imponerade av hennes matlagning, rapporterade South China Morning Post.

  Tizi verkar ha en fäbless för sällsynta djur på tallriken; tidigare har både krokodil, jättesalamander och struts hamnat på middagsbordet. Den här gången gick det för långt; efter omfattande kritik har samtliga hennes mukbang-videos tagit bort. ”Jag letar efter en advokat. De här människorna pratar nonsens”, sa hon när polisen började utreda ärendet.

  Då Kinas president Xi Jinping vill bekämpa onödigt överätande och matsvinn i Kina har många influencers istället gått över till att äta exotiska djur. Visningarna måste in.

  Mindre glamoröst är att Kina fångar in enorma mängder unga hajar som blir till kattmat.

   

   

  Fler notiser