Inkompetenta brittiska tjuvar använder mobilen och googlar tips om hur man gör inbrott – fångas på film och av polis

  3 augusti 2022, kl 11.00

  Jordan Malcom-Taylor, 28 år, och Nikisha Hosten, 22 år, valde ut ett hus i Virginia Water, utanför London, som skulle få oväntat besök. Virginia Waters enda postnummerdistrikt var 2015 för övrigt det dyraste när det gäller värdet på bostäder i hela landet. Hus för 100 miljoner kronor är inte ovanligt.

  Vem vet, paret kanske googlade sig fram till de höga huspriserna i området? När det var dags smög Malcom-Taylor in från baksidan av den stora tomten, men en granne såg honom och påbörjade jakten. Efter en kort flykt fick den lokala polisen fatt på mannen, och i flyktbilen fann de bland annat ett bankkort som tillhörde Hosten; hon greps senare i sitt hem.

  I Hostens mobil hittade polisen webbsökningar som ”vad kan man göra med 33 miljoner kronor”, ”var kan man få tag på en pistol”, ”hur öppnar man ett låst fönster” och annat upplyftande.

  Trots högupplösta övervakningsfilmer, mobilens sökhistorik samt en bortkastad väska med klohammare, buntband och en bensindunk, sa sig paret vara helt oskyldiga. I förra veckan dömdes Malcom-Taylor till nio år och nio månader i fängelse, medan Hosten fick elva år.

   

   

  Fler notiser