84 män inför rätta för gruppvåldtäkt av åtta kvinnor i Sydafrika – stormade inspelning av musikvideo i övergiven gruva

  3 augusti 2022, kl 12.30

  Händelsen utspelade sig på fredagen när en grupp beväpnade män attackerade filmteamet i Krugerdorp, en gruvstad utanför Johannesburg. De skulle göra en musikvideo när män klädda i filtar och balaklavor stormade området. De sköt mot alla som försökte fly.

  Åtta av de tio kvinnorna som skulle delta i videon, 19 till 35 år, våldtogs av flera män bland buskage i närheten. Det hela tog fyra timmar. Polisen säger att angriparna, som de tror är illegala guldgruvearbetare, tog plånböcker, mobiltelefoner och smycken när de flydde från platsen.

  Ett av offren berättade för sydafrikanska Sunday Times att männen tvingade yngre pojkar att delta. ”De unga pojkarna skulle sedan ta oss, en efter en, till buskarna”, sa hon och tillade att ett av offren, en 19-årig kvinna, blev överfallen av tio män.

  Polisen använde sig av drönare och spårhundar, arresterade 84 personer under tre dagar. Två förövare dog när de inte gav sig frivilligt.

  De tre första månaderna i år rapporterades 10 818 våldtäkter i en befolkning på 60 miljoner. Allt fler väcker tanken om kemisk kastrering som en del av våldtäktsmännens straff.

   

   

  Fler notiser