Man i Texas skjuter kvinna i nacken – dör av den avlossade kulan när den träffar honom i benet, offret överlever

  2 augusti 2022, kl 12.00

  Det var i lördags som polisen i Texas fick en rapport om skottlossning i en lägenhet. Ingen fanns kvar när de anlände till platsen, men det fanns tydliga spår av blod som ledde ut till gatan. Ett par minuter senare hörde ett närliggande lasarett av sig; en svårt skottskadad man och kvinna hade hittats i en bil. Mannen avled senare, men kvinnan är vid liv.

  ”I förundersökningen fastställdes att mannen, Byron Redmon, 26 år, sköt det vuxna kvinnliga offret i nacken när de var i lägenheten”, sa polisen i ett uttalande som bland annat New York Post uppmärksammade. ”Kulan gick sedan ut och träffade Redmon i benet.”

  Det är möjligt att herr Redmon valde kioskdeckarnas favoritammunition .22 Long Rifle till sin pistol, då kulan inte går rakt igenom kroppen utan studsar runt en stund. Eller så var det bara för att den är den mest spridda ammunitionen i världen. Och billig.

  .22 Long Rifle är ökänd för att få sin kulbana avsevärt förändrad vid utträde ur kroppen. Kalibern används för övrigt också i skidskytte.

   

   

  Fler notiser