Fritidsgård i nordvästra Stockholm stänger då kriminella nätverk rekryterar unga och säljer droger; ansvariga ”ovetande”

  2 augusti 2022, kl 18.39

  Nu har ännu en kommunal fritidsgård tvingats stänga på grund av att kriminella tillåts ha sitt tillhåll där barn och unga samlas. En av Upplands-Bros tre kommunala fritidsgårdar har tvingats att stänga över sommaren, och har nu sin verksamhet utomhus.

  ”Vi har försökt larma under en lång tid”, säger en anställd inom kommunens fritidsverksamhet i Upplands-Bro. ”Vi som jobbar i kommunen har länge och vid upprepade tillfällen flaggat precis om det här.”

  När SVT frågar Agneta von Schottis, avdelningschef på socialkontoret, och kultur- och fritidschefen Hannah Rydstedt Nencioni om de fått larm från personalen på fritidsgården tidigare tittar de tyst på varandra. von Schottis skakar på huvudet, och säger ”Nej, jag har inte hört det här tidigare.”

  I mars stängdes sju ABF-fritidsgårdar i Botkyrka med några timmars varsel – personer som dömts för allvarliga brott anställdes, och grova incidenter med narkotika och våld rapporterades aldrig. Andra fritidsgårdar som stängts av samma anledning finns i till exempel Vallentuna, Sollentuna, Rinkeby, Rågsved, Östersund, Malmö och Göteborg.

   

   

  Fler notiser