Japans hundar får västar med inbyggda fläktar för att bättre klara av den brännande hettan – drivs med små batterier

  1 augusti 2022, kl 17.24

  I slutet av juni drabbades Tokyo av den längsta värmeböljan någonsin, med temperaturer upp till 35° under nio dagar. Men har man en hund spelar det ingen roll hur varmt det är, man måste ut för att få lukta på lyktstolpar ett par, tre gånger om dagen.

  Rei Uzawa, vd för tillverkaren av mammakläder Sweet Mommy, såg hur hennes chihuahua plågades av värmen varje gång de gick ut. Under en av sina varma promenader såg hon hur byggnadsarbetare använde sig av särskilda luftkonditionerade jackor. Hon och hunden, som vill vara anonym, såg på varandra, och resten är historia.

  Fläktvästarna kommer i ett flertal fashionabla modeller

  Uzawa pratade ihop sig med en veterinär, och tog fram en kollektion västar med inbyggda batteridrivna fläktar, så att bekymrade hundägare kan svalka sina små gullisar. Västarna finns i fem storlekar, och kostar 700 kronor. Det är inte bekant om några batterier medföljer.

  Också katter erbjuds byta en plåga mot en annan

  En av de flera hundra nöjda kunderna, Mami Kumamoto, säger att ”Det är omöjligt att gå ut med min hund på dagtid i så varmt väder. Jag brukar använda kolsyreis, men jag tror att det är lättare att gå ut med mina hundar om vi har den här fläkten”, rapporterar Reuters.

   

   

  Fler notiser