Prins Charles tar tacksamt emot elva miljoner kronor från bin Ladins halvbröder, trots att rådgivare varnar prinsen

  31 juli 2022, kl 13.00

  Den här gången är det Bakr och Shafiq bin Ladin, halvbröder till hjärnan bakom terrorattackerna den 11 september 2001, som försett Storbritanniens blivande kung med kontanta medel till ”välgörande ändamål”. Det skedde bara ett par år efter att bin Ladin dödats av amerikanska specialstyrkor, rapporterar The Sunday Times.

  Trots explicita varningar från prinsens officiella residens och hans välgörenhetsfond The Prince of Wales’s Charitable Fund ansåg prins Charles att elva miljoner kronor var värda risken, och att media aldrig skulle få veta något.

  Han träffade Bakr bin Ladin första gången ett par veckor efter 11 september-attackerna. Prinsen bjöd sedan in bin Ladins halvbror till sitt residens 2013, och pratade pengar som skulle doneras till välgörenhetsfonden. Den delar inte bara ut medel till välgörande ändamål, utan betalar också räkningarna för driften av prinsens skotska lantgård.

  Även om halvbröderna inte hade något med bin Ladins terrorverksamhet att göra, så ifrågasätter allt fler britter hur pass själsfrisk den blivande kungen är, och vad välgörenhetsstiftelsen egentligen håller på med.

   

   

  Fler notiser