Brittisk sjuksköterska ställs inför rätta för att ha dödat sju spädbarn och försökt mörda ytterligare tio; förnekar allt

  31 juli 2022, kl 15.00

  Lucy Letby, 32 år, arbetade som sjuksköterska med för tidigt födda barn på neonatalenheten på ett sjukhus ett par mil utanför Liverpool. 2015 började sjukhusledningen misstänka att det var något som inte stod rätt till; antalet dödsfall mellan mars 2015 och juli 2016 var tio procent över genomsnittet.

  En intern undersökning gjordes när läkare fann att för tidigt födda barn dött efter hjärt- och lungsvikt, och var ovanligt svåra att återuppliva. Misstankarna riktades mot Letby; hon greps av polisen 2018. Hon anklagades till en början för att ha mördat åtta spädbarn och försökt döda ytterligare tio, men ett av dödsfallen gick inte att föra till åtal. Hon förnekar alla anklagelser.

  I gårdagens förberedande domstolsförhandling deltog Letby via videolänk från kvinnofängelset HMP Bronzefield, det enda brittiska privata fängelset enbart för kvinnor. Allt hon sa under förhandlingen var när hon bekräftade sitt namn. Föräldrarna till två av hennes påstådda offer lyssnade på förhandlingen inifrån domstolen, andra via videolänk.

  Rättegången, som beräknas pågå i upp till sex månader, inleds den 4 oktober.

   

   

  Fler notiser