Amerikansk journalist har för kort kjol och förbjuds bevaka avrättning – lånar istället regnbyxor av manlig fotograf

  30 juli 2022, kl 12.00

  I torsdags var det dags för Joe Nathan James, som mördade sin flickvän 1994, att möta sin skapare, och som brukligt är deltog media för att uppmärksamma händelsen. Men en av dem var inte välkommen, då hennes kjol var för kort, skriver New York Post.

  Journalisten Ivana Shatara, som producerar lokala videonyheter för Alabama Media Group, fick veta att hennes kjol var för kort och att hon därför inte var välkommen att bevaka avrättningen. Efter en del debacle lyckades hon låna ett par regnbyxor av en fotograf, som hölls uppe med hängslen under kjolen.

  ”Jag har burit den här kjolen vid tidigare avrättningar utan problem, till jobbet, till professionella evenemang och mer, och jag tror att den är mer än lämplig”, twittrade hon i torsdags.

  Med regnbyxor under kjolen var allt klart? Nix. Nu klagade personalen på att hennes skor hade för höga klackar och att tårna syntes. ”Jag fick höra att mina skor också var för avslöjande … och behövde byta skor.” Hon tog på sig ett par tennisskor, och kunde till slut närvara vid avrättningen.

  Joe Nathan James fick sin injektion 21.05, och förklarades död 21.27.

   

   

  Fler notiser