Pappa stämmer nöjespark på 250 miljoner kronor för rasism – säger Sesame Street-figurer inte ville hälsa på hans döttrar

  29 juli 2022, kl 20.00

  Pappa Quinton Burns tog med sig sin fru och de två små döttrarna till nöjesparken Sesam Place i Philadelphia för att ha litet roligt. Under en parad kunde barnen i publiken hälsa på flera av de kända monstren, men när familjen tyckte de negligerades fanns det bara två saker att göra: 1) lägga upp bevisen på Instagram, och 2) stämma arrangören på 250 miljoner kronor.

  Den nio sekunder långa videon, som lades upp på Instagram i lördags av Jodi Brown, mamman till en av flickorna, sades bevisa allt. En av karaktärerna, Rosita, vinkade till ett vitt barn och en kvinna, men gick sedan förbi de båda flickorna som ville ha en kram. Videon blev klart viral.

  l ett första uttalande sa Sesame Place att parken och dess anställda står för ”inkludering och jämlikhet i alla former”. De säger också att det är svårt att se alla i publiken, då kostymerna hindrar sikten.

  Men det räckte inte, och när andra som sa sig ha varit med om liknande incidenter uppmanade till en bojkott av parken fick parken pudla riktigt ordentligt. Dessutom ska de anställda utbildas om rasfördomar för att förhindra att något liknande händer igen.

   

   

  Fler notiser