Nioårig brittisk skolflicka knivhuggs till döds – knivbrottsepidemin fortsätter skörda offer

  29 juli 2022, kl 12.15

  Strax efter sex på kvällen i går larmades polisen i hamnstaden Boston i Lincolnshire, östra England, då en nioårig flicka hittats knivhuggen på en lugn butiksgata. Det finns inte någon misstänkt, polisen söker efter vittnen.

  2016 visade statistik att staden Boston var Englands och Wales mordhuvudstad, med det högsta genomsnittet av mord, mordförsök eller förberedelse för att begå mord. Situationen i staden var då värre än i riktigt stora städer som Birmingham eller London. Den totala brottsligheten i hamnstaden för 2021 var 100 brott per 1 000 personer, vilket gör den till en av de farligaste städerna i Lincolnshire. (Stockholm hade 2021 190 brott per 1 000 personer.)

  I England och Wales är det olagligt att sälja knivar till någon under 18 år, men förbudet efterlevs inte. Tidningen The Mirror testade bara för ett par dagar sedan förbudet genom att låta en 16-årig flicka, utan att visa sitt ID-kort, försöka köpa knivar i London, Manchester och Liverpool.

  15 av 23 både små och stora butiker lät flickan köpa vilken kniv hon ville. De billigaste kostade lika mycket som en burkläsk.

   

   

  Fler notiser