Gigantisk tv-skärm ramlar ner på ett pojkband i Hongkong under en av deras konserter – två medlemmar skadas allvarligt

  29 juli 2022, kl 14.45

  Publiken i den stora konsertarenan Hong Kong Coliseum, med plats för över 12 000 besökare, hänfördes i går kväll av sina idoler, pojkbandet Mirror. De tolv bandmedlemmarna underhöll publiken med sin kantonesiska sång, och för att publiken skulle kunna se bättre fanns flera gigantiska rörliga tv-skärmar över scenen.

  Klockan var 22.35 och filmer på sociala media visar att stämningen i publiken var på topp. Utan förvarning lossnar en av de synnerligen stora tv-skärmarna och faller ner bland de på scenen. Först träffar kortsidan av tv-skärmen en av medlemmarna i huvudet, innan den välter över en annan medlem som fruktlöst försökte hålla emot.

  Showen stoppades omedelbart, och de återstående showerna ställs in. Tidigare i veckan skadades bandmedlemmen Frankie Chan när höll ett tal i arenan, och klev utanför kanten av en förhöjd scen. Hans fall fick några Mirror-fans att starta en namninsamling för att uppmärksamma säkerhetsfrågorna kring konserten.

  Mirror har en osedvanligt stor skara fans, som ser den kantonesiska musiken som ett utmärkt lokalt alternativ till engelsk och japansk populärmusik.

   

   

  Fler notiser