Berusad MC-förare dör när han ska köra ifrån polisen under vild jakt i Malmö – förföljelsen avbryts men föraren kraschar

  29 juli 2022, kl 11.30

  När MC-föraren såg trafikpolisens fordonskontroll ville han av någon anledning inte stanna. Istället brände han av med full fart, och kraschade kort därefter. Han skadades svårt, och avled senare.

  I samband med en fordonskontroll vid Östra Farmvägen i centrala Malmö i går kväll ville trafikpolisen kontrollera en MC-förare. Istället för att stanna som brukligt är körde han ifrån polispatrullen i mycket hög fart. Polisen tog till en upp jakten, men på grund av den höga hastigheten valde de att avbryta insatsen.

  ”Då inleder patrullen ett förföljande, men avbryter det på en gång, med tanke på att det var i centrala Malmö och för att tänka på säkerheten”, säger polisens presstalesperson Jimmy Modin, enligt SVT Nyheter.

  MC-föraren fortsatte dock i mycket hög hastighet, tappade kontrollen över motorcykeln och kraschade kort därefter en bit bort på Norra Grängesbergsgatan vid korsningen Kopparbergsgatan. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen, men den svårt skadade MC-föraren avled senare på sjukhuset av sina skador.

  I nuläget finns inga uppgifter om varför mannen inte stannade vid trafikkontrollen, eller hur fort han körde för att komma undan. Polisen rubricerar ärendet som grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, olovlig körning, narkotikabrott och trafikbrott.

   

   

  Fler notiser