Redaktör på The New Yorker får sparken för att inte ha skött sitt jobb, svarar med långa tweets om woke-anklagelser

  28 juli 2022, kl 11.15

  Det var osmart att massmejla ut kritik om sin arbetsgivare The New Yorker till de nästan 300 kollegorna, där redaktören Erin Overbey påstod att tidningen inte publicerat tillräckligt många artiklar av minoritetsjournalister. I mejlet länkade hon till en tweet där hon, en aning omständligt, dissekerar tidningens påstådda brist på mångfald och skillnad mellan könen.

  Hon entledigades under ett Zoom-möte i måndags, inte bara för hennes sätt att uppföra sig och störa företagets verksamhet, men också för att hon tidigare disciplinerats för att ha kopierat in delar av gamla texter i nya artiklar. Overbey gjorde det enda rätta när hon blev av med passerkortet; tweeta ut fler woke-anklagelser.

  Enligt en källa till New York Post var hennes minst sagt omfattande tweets bara ett sätt att försöka dölja HR-avdelningens upprepade kvartssamtal med henne angående prestations- och beteendeproblem. Senast i förra veckan påstod hon att det var tidningens chefredaktör som medvetet lagt till felaktigheter i hennes texter, och hon var inte alls skyldig till något.

  Fler woke-tweets lär det bli, men inga massmejl.

   

   

  Fler notiser