Livstidsdömd S-politiker sitter kvar i fullmäktige – sköt ihjäl fru, går inte att få honom utesluten

  28 juli 2022, kl 13.00

  I januari 2020 sköt S-politikern Ashkan Ekman Ekhtiari ihjäl sin fru med ett jaktgevär när hon låg och sov. Innan mordet googlade han på ”mord i nära relationer”, ”mord utomlands straff” och ”straff för grov mordbrand”. Paret låg i skilsmässa, men ha sa att det bara var en olyckshändelse.

  Dådet betraktades som särskilt hänsynslöst; han dömdes till livstids fängelse och utvisning. Trots detta har han listats som en av Socialdemokraternas ersättare i protokollet efter ett kommunfullmäktigesammanträde i april, skriver Norrländska Socialdemokraten (NSD).

  Gruppledaren Mats Taaveniku i Socialdemokraterna i Kiruna säger att Ekhtiari inte är med i partiet. ”Det har vi lyft med kommunsekreteraren och de har justerat det vid senaste fullmäktige. Det har varit felaktigt skött helt enkelt, eftersom han inte är medlem i vårt parti”, säger han till NSD.

  Taaveniku säger vidare att Ekhtiari kan inte påverka politiken i Kiruna, men det går inte att få honom avsatt. ”Det är stenhårt, det går tyvärr inte att komma runt det, trots att det är ett så allvarligt brott som han har dömts för och som vi fördömer helt.”

   

   

  Fler notiser