Kvinnliga fångar våldtagna av manliga fångar i USA – fångvaktare sålde nycklar till kvinnornas celler för 10 000 kronor

  28 juli 2022, kl 12.00

  Det var en natt i oktober förra året som många kvinnliga interner våldtogs, överfölls och trakasserades i Clark County-fängelset i Indiana. Fångvaktaren David Lowe, 29 år, såg till att de manliga fångarna fick fritt tillträde till cellerna på avdelningen för kvinnor.

  För 10 000 kronor fick man en nyckel av Lowe eller någon annan kriminalvårdare. De manliga fångarna täckte sina huvuden med handdukar för att skydda sin identitet när de gick in i kvinnornas avdelning. De som skrek på hjälp eller försökte slå larm hotades med stryk.

  Ingen kom till kvinnornas hjälp under den flera timmar långa attacken, och några fick allvarliga skador. Sedan isolerades kvinnorna i sina celler under tre dygn, med lamporna tända.

  Åtta kvinnor lämnade i förra veckan in klagomål om brott mot medborgerliga rättigheter mot Lowe, sheriffen i Clark County och andra kriminalvårdare – 20 andra kvinnor gjorde tidigare samma sak. De våldtogs, omfamnades, smektes, trakasserades och skrämdes.

  Lowe har avskedats och står åtalad för trafficking. Sheriffen kan också räkna med att få studera insidan av fängelset ett tag.

   

   

  Fler notiser