Färre anställda på Zuckerbergs Meta när intäkterna minskar på årsbasis för första gången sedan börsintroduktionen 2012

  28 juli 2022, kl 18.15

  Mark Zuckerberg talade till personalen på Meta i går, efter att ha redovisat det ekonomiska kvartalsresultatet. Även om resultatet ligger på 290 miljarder kronor, så är det första gången någonsin vinsten minskat på årsbasis sedan börsintroduktionen 2012; ett tapp på 36 procent.

  ”Vi verkar ha gått in i en ekonomisk nedgång som kommer att ha en bred inverkan på den digitala reklambranschen”, sa Zuckerberg till de anställda. ”Vi sänker takten i [våra] investeringar och skjuter fram vissa utgifter, som skulle ha tillkommit under de kommande två åren, till en något längre tidslinje.”

  Bland dessa utgifter finns kostnaderna för personal, och Zuckerberg meddelade att avdelningscheferna får välja hur de omstrukturerar sina team. ”Tillväxten av antalet anställda minskar under nästa år.”

  Svag efterfrågan av reklam är en anledning till den oväntade nedgången, framför allt genom att Apple ständigt förstärker sina iPhone-kunders möjlighet till integritet. Som ett resultat av detta investerar nu Meta enormt stora belopp i den sociala, virtuella världen Metaverse, inspirerad av Neal Stephensons roman Snow Crash.

   

   

  Fler notiser