”Alla kroppar är strandkroppar” – Spaniens jämställdhetsminister lanserar sommarkampanj för inkluderande marknadsföring

  28 juli 2022, kl 17.30

  Den färgglada satsningen visar fem kvinnor med olika kroppstyper, åldrar och etniciteter som njuter i solen. ”Sommaren är också vår”, står det. ”Njut hur, var och med vem du vill.” Kampanjen visar också en topless kvinna som genomgått en mastektomi.

  ”Alla kroppar är strandkroppar”, twittrade Ione Belarra, ledare för det spanska vänsterpartiet Podemos – hon är jämställdhetsminister i Spaniens socialistledda koalitionsregering. Vissa undrade om kampanjen borde utvidgas till att omfatta män utan standardkroppar.

  Cayo Lara, ledare för ett annat parti till vänster, United Left, sa att kampanjen var absurd och försökte ”skapa ett problem där det inte finns något problem”. Belarra twittrade tillbaka ”Om kroppar stör dig, så kan du stanna hemma och twittra.”

  Däremot är Antonia Morillas, som står bakom initiativet, nöjd, och sa att fysiska förväntningar påverkade kvinnors självkänsla och nekade dem deras rättigheter. ”Mångfaldiga kroppar, fria från könsstereotyper, finns överallt. Sommaren tillhör också oss. Frihet, jämlikhet och mångfald”, twittrade hon på onsdagen tillsammans med en bild från kampanjen.

   

   

  Fler notiser