Svarta tonåriga tjejer i rasattack mot vit kvinna på buss i New York – ”Jag hatar vita människor … sättet de pratar på”

  27 juli 2022, kl 11.30

  Strax före sju på lördagsmorgonen för två veckor sedan rullade bussen på linje 53 i New York City iväg. Ombord fanns en 57-årig vit kvinna, och tre tonåriga svarta tjejer. Som så ofta är det roligare att ge sig på folk när man är flera mot en, helst med en annan hudfärg, vilket tjejerna gjorde med den äran. De tyckte nämligen inte om det ”vita” sättet hon pratade på.

  De började bråka med henne, bjöd på rasistiska invektiv och slog till slut till kvinnan riktigt ordentligt i huvudet. De kliver sedan av bussen, och en övervakningsvideo visar hur de strosar gatan fram i lugnan ro med händerna fulla av nyinköpt frukost. Kvinnan fördes till sjukhus.

  Tack vare tips från allmänheten har polisen i New York har gripit två av tre misstänkta, 15 respektive 16 år. Den tredje flickan är fortfarande efterlyst. Polisens utredare säger att en av de misstänkta hördes skrika ”Jag hatar vita människor, jag hatar sättet de pratar på” ombord på bussen. De kommer att ställas inför rätta anklagade för misshandel, grova trakasserier och hatbrott.

  Hatbrotten i New York City har ökat med 76 procent jämfört med 2021.

   

   

  Fler notiser