Tre män rånar en prålig New York-predikant på smycken värda tio miljoner kronor – under en direktsänd onlinepredikan

    26 juli 2022, kl 12.15

    Om det finns en plats i världen som borde vara fredad från rånare, så är det när man står i predikstolen och förkunnar Guds ord. Men, New York är New York. Under en streamad predikan i söndags ses tre rånare lugnt strosa in i kyrkan, plocka på sig biskopens värdesaker värda tio miljoner kronor, och sedan lika lugnt gå därifrån.

    Predikan, liksom rånet, livestreamades, och i videon hörs Miller-Whitehead säga ”Hur många av er har tappat tron för att ni såg någon annan dö?” sekunder innan rånarna gick in i kyrkan. Han försvarade senare sin överdådiga livsstil med att han lever sitt liv som Gud har bestämt för honom. ”Det handlar om mig, att köpa det jag vill köpa. Och det är mitt privilegium att köpa det jag vill köpa.”

    Miller-Whitehead, 44 år, bildade 2013 Leaders of Tomorrow International Ministries, efter att ha avtjänat ett femårigt fängelsestraff för identitetsstöld och grov stöld. Han hävdar att han var oskyldig till anklagelserna.

    Om du vill bidra ekonomiskt till Lamor Miller-Whitehead, så går bra att donera online till Leaders of Tomorrow International Ministries; de tar Mastercard och Visa.

     

     

    Fler notiser