Senaste TikTok-trenden? Att använda rullstol för att ta snabbspåret genom flygplatsen – de som är handikappade får vänta

  26 juli 2022, kl 17.00

  Heathrow Airports vd, John Holland-Kaye, anklagar flygplatsens lata passagerare för att använda sig av rullstolstricket som trendar på TikTok. ”Snälla gör inte det, vi måste använda tjänsten för de som behöver den mest”, säger han i en intervju med radiokanalen LBC London.

  Ett exempel är studenten Wolf Jenkins som låtsades att han nyss stukat foten när han anlände till flygplatsen i Ibiza, för att ta flyget hem till Bristol. Han hade inte förstått vikten av att komma i god tid för att hinna köa för att komma in på flygplatsen, köa för att checka in och så småningom köa för att ta sig genom säkerhetskontrollen.

  ”Jag såg människor i rullstolar som skjutsades igenom flygplatsen […] och jag gick ut och tog av mig skon och strumpan. Jag haltade sedan tillbaka, och en anställd frågade mig om jag behövde hjälp, så jag sa att jag stukat foten på hotellet precis innan jag satte mig i taxin.”

  I TikTok-videon flinar han hela tiden belåtet över sin uppfinningsrikedom. ”Ursäkta mig. Så mycket smärta här.” Filmen slutar när han skuttar ur flygplatsrullstolen med ett glatt leende, och går mot taxikön.

   

   

  Fler notiser