Kvinna ombord på båt i Florida spetsas av 45-kilos segelfisk – fotograferar när hennes kamrater drar upp fisken ombord

  26 juli 2022, kl 14.00

  70-åriga Katherine Perkins var ute och fiskade utanför Floridas kust tillsammans med vännerna Louis Toth, 75 år, och Dominic Bellezza, 77 år, tidigt en morgon i förra veckan. Tre kilometer utanför kusten fick Toth napp, en stor segelfisk. Det var när han och Bellezza försökte få upp den i båten som allt gick fel.

  Perkins tog fram kameran för att föreviga ögonblicket, säkert värt minst ett Instagram-inlägg, och ställde sig upp vid den öppna dagturbåtens styrpulpet. De två männen kämpade med fisken, som plötsligt tog sats och hoppade upp ur vattnet för att sedan spetsa kvinnan.

  ”Det gick så fort att jag inte hann reagera”, står det i polisrapporten. Segelfisken är för övrigt en av världens snabbaste fiskar, med en hastighet på upp till 35 km/h.

  Toth och Bellezza gjorde så gott de kunde för att stoppa blodflödet; efter en timme kunde de landa i hemmahamnen och Perkins fördes till sjukhus. ”Hon är i gott skick”, sa en talesperson vid Lawnwood Hospital senare till CNN.

  Segelfiskar föredrar i vanliga fall att spetsa sardiner till frukosten, men en och annan bläckfisk slinker också ner.

   

   

  Fler notiser