Förmögen brittisk turist dör när helikopterblad träffar honom framför sin bror och syster – kroppen höggs i bitar

  26 juli 2022, kl 13.00

  Den välbeställda brittiska familjen hade haft en skön semester på Mykonos, och de flög tillbaka till Aten med två hyrda helikoptrar. Den första helikoptern med tre syskon landade som planerat på en privat flygplats, men en av dem, en 21-årig man, klev ur innan rotorbladen stannat. Av okänd anledning råkade han gå rakt in i den mindre rotorn längst bak på helikoptern, och dog omedelbart.

  Offrets föräldrar var på väg till samma landningsplats, men efter att piloterna i de båda helikoptrarna talat med varandra fick de istället göra en oplanerad landning på Atens internationella flygplats. Detta för att förhindra att mannens föräldrar skulle se platsen för den tragiska olyckan.

  Det tar ett par minuter innan rotorbladen på Bell 407-helikoptrarna de flög med stannar, men piloten kan också trycka på en knapp för att stoppa dem efter 50 sekunder. Piloten har gripits misstänkt för dråp, och två marktekniker är häktade under tiden polisens utredare undersöker omständigheterna kring olyckan.

  I Sverige används Bell 407 för brandbekämpning, sjuktransporter, taxiflyg och inspektion av kraftledningar.

   

   

  Fler notiser