Kinesisk man häller ut bensin och sätter eld på sin exfru när hon livestreamar från föräldrarnas hus – avrättades i går

  24 juli 2022, kl 16.00

  Den 30-åriga kvinnan, känd online som Lamu, livestreamade ofta på Douyin, en populär kinesisk videoplattform som liknar TikTok. Det var vid ett sådan tillfälle hennes man, Tang Lu, hällde ut bensin och tände på.

  Lamu var tibetan, och bar ofta traditionella kläder i sina videos där hon visade scener ur livet på landsbygden, och bloggade om sitt liv. Men äktenskapet var inte särskilt lyckligt. Hennes syster berättade för den kinesiska nyhetssajten Thepaper.cn att Lamu utsattes för övergrepp i hemmet under flera år.

  Skilsmässan gick igenom i sommaren 2020, och hon flyttade hem till föräldrarna. Ett par månader senare tog sig Tang La in i huset och hällde ut bensin medan Lamu livestreamade i köket, och tände på. Hon skadades mycket svårt, och gick bort efter några veckors intensivvård.

  Fallet med övergrepp i hemmet väckte omfattande fördömanden och upprördhet över hela Kina, och den svåra situation många kvinnor möter i våldsamma äktenskap. Mannen häktades omedelbart, och dömdes slutligen till döden ett år senare. Tang Lu överklagade tidigare i år sin dödsdom, men tidigt i går avrättades han.

   

   

  Fler notiser