I brist på stenar kastar uttråkade ungdomar i Bromma gärna ägg på Nockebybanans tåg – lokal Ica-butik inför åldersgräns

  24 juli 2022, kl 12.00

  I vissa förorter ser många det som helt naturligt att kasta sten på ambulanspersonal som försöker rädda liv, men i Bromma är det ägg som gäller. Man kastar helst på rörliga mål som Nockebybanans spårvagnar, skriver SVT Nyheter och Aftonbladet.

  Äggen som de levnadsmätta ynglingarna hystar iväg kommer från en lokal Ica-butik, som tvingats införa en åldersgräns på äggen. Skadegörelsen i form av att kasta ägg i närområdet har gått för långt, och är man under 16 år ringer personalen upp föräldrarna för att kolla om de verkligen vill att ätteläggen ska köpa ägg.
  Fritidsaktiviteten sammanfaller märkligt nog med när ungdomarna är lediga, särskilt under loven. Och det är inte längre ett oskyldigt bus, som en del vill få det till.

  ”Vår personal är stolta och välutbildade yrkesutövare och att då få ägg kastade på sig är en förolämpning”, skriver Christer Ekelund, kommunikationschef på VR Sverige i ett mejl till SVT Nyheter. Det är VR Sverige som driver Nockebybanan.

  I brist på spårvagnar kastar de abderitiska telningarna ibland ägg på husfönster i området. De kanske är lättare att träffa.

   

   

  Fler notiser