Hatfyllda brittiska terrorister isoleras i separata celler; hindrar dem från att sprida hat och hjärntvätta andra fångar

  24 juli 2022, kl 19.00

  De farligaste brittiska radikala terroristerna ska isoleras så fort de döms. Det har Storbritanniens justitieminister Dominic Raab kommit fram till, efter att ha tagit del av en oberoende rapport om terror i fängelserna.

  För närvarande får hatfyllda brittiska terrorister dela cell med personer som dömts för något helt annat brott. Fängelsepersonalen har uppmärksammat tecken på radikalisering, och varje gång tvingats ansöka om att flytta de farliga fångarna, även för de som predikar hat.

  De värsta extremisterna kommer att placeras i något av Storbritanniens tre säkerhetsfängelser. ”Jag är ansvarig för att se till att fängelser spelar en avgörande roll för att stoppa terrorister”, sa justitieminister Raab till The Sun. ”Priset för frihet är evig vaksamhet. De senaste attackerna stärker vår beslutsamhet att göra allt som står i vår makt för att skydda allmänheten.”

  Liz Truss, kandidat till posten som premiärminister, lovar för övrigt att genomföra den kontroversiella Rwanda-politiken. Illegala migranter ska skickas direkt till Rwanda, istället för att få sitt fall utrett i Storbritannien.

   

   

  Fler notiser