Genusaktivister vill att arkeologer ska sluta kategorisera forntida mänskliga kvarlevor som antingen man eller kvinna

  24 juli 2022, kl 14.00

  Kulturkrigande arkeologer säger att man inte kan vara säker på om personen som levde identifierade sig som man, kvinna, ickebinär, transperson, transman, transkvinna, transvestit eller en mer traditionell cisperson. Alltså ska alla skelett kategoriseras som icke-binära eller könsneutrala, rapporterar Daily Mail.

  När mänskliga kvarlevor grävs ut bestämmer arkeologerna egenskaper som ålder, kön och ras med hjälp av beprövade vetenskapliga metoder som benstruktur och DNA-analys. Men de politiskt korrekta arkeologerna insisterar på att man inte längre ska kategorisera rasen av lämningar, eftersom detta bidrar till en vit överhöghet.

  ”Det är ett absurt förslag, eftersom skillnaden mellan kön, precis som skillnaden mellan religiösa, sociala och nationella grupper, är nyckelmotorer i historien”, säger eremitus professor Jeremy Black till Daily Mail.

  Återstår att se om konstskoleelever vill lägga ett genusideologiskt filter på Albrecht Dürers målningar av Adam och Eva, eller om teologiska lärjungar ändrar litet i den kristna bibeln. Däremot är det nog bäst att låta koranen vara ifred.

   

   

  Fler notiser