Den brittiske favoriten till premiärministerposten är … Boris! Han skulle besegra de andra om han var med på valsedeln

  24 juli 2022, kl 20.00

  I Mail on Sundays läsarundersökning om vem som är bäst lämpad som premiärminister får Rishi Sunak 24 procent av rösterna, Liz Truss 26 procent och Boris Johnson 33 procent. Nu är inte Johnson aktuell … eller är han det?

  Efter att tidningen la till Johnson i undersökningen visas hans fortsatt stora stöd bland gräsrötterna. Hittills har 7 600 Tory-medlemmar skrivit på en petition om att Johnson ska inkluderas i den sista omgången. Lord Cruddas, som bidrar med pengar till partiet, håller med.

  ”Avstängningen av Boris Johnson som premiärminister av en minoritet av parlamentsledamöter är djupt antidemokratisk. Det trotsar landets vilja och de konservativa partimedlemmarna som valde honom. Sätt honom på valsedeln, och han vinner.”

  Vad läsarna tycker om kandidaternas styrkor är också intressant. Vem är bäst på att hantera den brittiska ekonomin? 44 procent röstar på Sunak, mot 30 för Truss. Däremot har fler förtroende för Truss när det gäller förmågan att upprätthålla traditionella Tory-värderingar: 40 procent mot 23 procent för Sunak.

  Den nya premiärministern tillkännages den 5 september.

   

   

  Fler notiser