Israelisk man dör när han sugs in i slukhål under bassängen han och flera andra simmade i

  23 juli 2022, kl 20.00

  De 50 anställda från WeSmile, som specialiserar sig på tandreglering för vuxna, hade samlats i en villa i Karmei Yosef, en israelisk bosättning känd för sina vingårdar – de skulle ha litet roligt med musik, drinkar och bad i poolen i solen. Sex personer svalkade sig i vattnet när bottnen i bassängen plötsligt kollapsade.

  En video som cirkulerar på sociala medier visar hur ett stort slukhål tömde bassängen på några sekunder. Med vattnet försvann också den 32-årige Klil Kimhi, som sögs ner i det 13 meter djupa hålet, skriver Times of Israel. Andra i närheten försökte få fatt på honom, men det var för sent. Kvar fanns bara de uppblåsbara poolleksakerna som samlats i hålet.

  Räddningsarbetarna var tvungna att bygga upp stödstrukturer innan de kunde bege sig ner i underjorden. Efter fyra timmar lyckade de fira upp Kimhis kropp. Enligt Times of Israel greps ett par i 60-årsåldern som äger fastigheten med poolen, misstänkta för att ha byggt simbassängen utan något tillstånd.

  Under bosättningen Karmei Yosef, strax utanför Tel Aviv, finns ett 20-tal grottsystem, vilket kan ha bidragit till olyckan.

   

   

  Fler notiser