Avgörande straff i ungdomsturneringen Gothia Cup startar massbråk – föräldrar gråter och flera blir sparkade i ansiktet

  23 juli 2022, kl 20.00

  Ack ja, fotbollens fostrande betydelse för våra fina ungdomar. På fredagen bröt ett stort slagsmål ut under en ungdomsmatch i Gothia Cup mellan amerikanska FC New England och franska Saint Maur. Efter en avgörande straff firade amerikanarna litet för mycket och motståndarna kände sig kränkta – ett stort slagsmål bröt ut på fotbollsplanen.

  När amerikanarna lämnade anläggningen följde de unga fransmännen efter, och holmgången fortsatte. Flera föräldrar försökte gå emellan spelarna men blev också de attackerade, skriver Göteborgs-Posten. Ett ögonvittne berättar att de franska spelarna sparkade på vuxna som gråtande fallit ner på marken.

  ”Det är en röra”, sa Anna Göransson från polisen.

  En annan uppmärksammad Gothia Cup-match var när IFK Göteborg 2016 vann mot Al Madina Irak; 300 livfulla irakiska fotbollsfans stormade planen och gick till våldsamt angrepp. Kaoset fortsatte sedan vid omklädningsrummen, dit spelarna försökt fly från förföljarna. Domarteamet jagades ut på parkeringsplatsen, och fick sedan poliseskort.

  Det kanske ändå var tur att de spelade fotboll, och inte lacrosse.

   

   

  Fler notiser