Amerikansk sjuksköterska får kritik för sättet hon fyller ut uniformskläderna med sina behag – ger svar på tal på TikTok

  23 juli 2022, kl 12.30

  Det är sällan arbetskläder är särskilt sexiga, det är nog inte heller meningen. Men om man är skapt som den 22-åriga sjuksköterskan Erika Diaz, så är man. Hon blev viral på TikTok när hon visade upp sig i sin sjukhusuniform, som kanske är någon storlek för liten. Det tycker en och annan som kommenterade videon, nu uppe i tolv miljoner visningar.

  Diaz kontrade med att det är så här uniformen ser ut. Hon skriver att alla har olika kroppstyper, och att folk får acceptera det. Besökarna får veta att hon 157 cm lång och väger 48 kilo. ”Jag är kort och liten, ni kan säga att min kropp är falsk allt ni orkar men så är det inte. Fråga mig istället om mina ryggproblem.”

  I videon ser man den något tajta skjortan nedstoppad i de lika trånga byxorna. ”Du kan enkelt skaffa dig en större storlek” kommenterade en person. ”Det ser inte olämpligt ut, bara konstigt. Sjuksköterskor bär vanligtvis lösa arbetskläder för att vara bekväma.”

  Några kom snabbt till hennes försvar. ”Jag kommer inte ihåg när jag senast brydde mig om hur en sköterska såg ut när de hjälpte mig … oavsett som patient eller anställd.”

   

   

  Fler notiser