Restauranger som serverar hundkött blomstrar i kristna delar av Indonesien – har svårt att möta kundernas efterfrågan

  22 juli 2022, kl 16.30

  Hundkött äts oftast i kristna delar av Indonesien. Djurrättsgrupper protesterar mot detta då det främjar grymhet. Många säger dock att äta hundkött inte är annorlunda än att äta kyckling eller nötkött, och är kraftigt emot förslaget att det borde förbjudas.

  ”I dag äter jag hund för att jag är hungrig”, sa Sihombing till Al Jazeera mellan munsbitar av grillat hundkött på restaurangen Lau Dimbo Simalem i Medan, norra Sumatra. ”Och se, det får mig att svettas. Hundköttet får dig att känna dig varm.”

  Lau Dimbo Simalem säljer grillad hund, hundsoppa och hundcurry, och det är svårt att möta efterfrågan. ”Hundkött är tänkt att vara bra mot tyfus och denguefeber”, säger ägaren Tarigan. ”Jag var sjuk i covid och sedan drack jag hundsoppa, och det gjorde mig bättre.”

  Matbudsföretag samarbetar inte med restaurangerna, då handeln med hundkött kritiserats för sättet hur hundarna hanteras. Borgmästaren i Medan, Bobby Nasution, drog snabbt tillbaka sitt förslag om att förbjuda hundkött efter väljarnas ramaskri.

  En del undrar om hundkött i sig kanske är bättre än det mysteriösa ”kött” som finns i hot dogs.

   

   

  Fler notiser