Pedofiler reser till Polen, hävdar att de ska bistå med humanitär hjälp – riktar in sig på ukrainska barnflyktingar

  22 juli 2022, kl 14.15

  De sex första veckorna efter den ryska invasionen reste tio kända brittiska pedofiler till Polen för att försöka ta sig in i flyktinglägren. Skulle ge ”humanitär hjälp”, men skickades hem med vändande flyg. Brittiska myndigheter, som National Crime Agency (NCA), arbetar för att avskräcka andra från att resa.

  ”För oss handlar det om att göra partners medvetna om att dessa dömda sexualförbrytare finns i landet, av uppenbara skäl”, sa en talesperson för NCA till Independent. Den brittiska brottsbekämpande myndigheten NCA förebygger och utreder också brott i andra länder. Prio just nu är att förhindra sexualbrottslingar från att resa till Polen och andra länder.

  Dömda pedofiler är tvingade att visa upp sitt brottsregister för länder de besöker, men märkligt nog är det ingen som gjort det.

  Andra hot NCA hanterar är modernt slaveri, människohandel och organiserad brottslighet som drabbar flyktingar. Polis och säkerhetstjänster är även oroade över införseln av vapen.

  Flera rika ryssar avyttrar också sina tillgångar i Storbritannien; uttrycket ”Londongrad” har passerat sitt bäst före-datum.

   

   

  Fler notiser