Filippa har med sig pepparspray i handväskan för att känna sig trygg när hon går ut på krogen – döms för vapenbrott

  22 juli 2022, kl 10.45

  För att fira Valborg i Uppsala gick Filippa ut med sina vänner på krogen, men efter ett bråk tillkallades polis. De hittade den pepparspray hon lagt i handväskan för att känna sig trygg, och de sa att hon var misstänkt för vapenbrott.

  ”När vi skulle gå därifrån … egentligen blev vi väl mest utkastade för att det blev bråk mellan väktarna och ett gäng som vi hade”, berättar Filippa för SVT Nyheter. ”Vi blev tagna av polisen, och sedan kollade de igenom vad vi hade på oss. Då hittade de min pepparsprej. De sa att jag var misstänkt för vapenbrott.”

  Filippa fortsätter berätta för reportern att hon inte är trygg i Uppsala, och att det var därför hon bar på pepparsprayen. ”Jag tycker att det är dåligt att man lägger så mycket tid på att döma en person som känner sig otrygg än att faktiskt ta reda på problemen som finns i samhället som gör så att kvinnor faktiskt går runt med de sakerna.”

  Filippa avslutar intervjun med att säga att hon hittat pepparsprayen när hon var yngre.

  I intervjun framkom det inte vad som krävdes av kompisgänget för att bli utslängda från krogen, och att polisen tillkallades.

   

   

  Fler notiser