Mystiskt rosa skimmer på himlen i Australien var inte en misstänkt UFO-invasion – kom från en lokal cannabisanläggning

  21 juli 2022, kl 13.50

  Det var i går som natthimlen oväntat färgades rosa i staden Mildura, södra Australien, och många blev oroliga. ”Jag pratade i telefon med min mamma och min pappa, de sa att världen gick under”, berättade Tammy Szumowski för The Guardian.

  Men det var inte en attack från yttre rymden, i alla fall inte den här gången, istället var förklaringen mycket mer vardaglig. Trakten runt Mildura är nära nog obefolkad, med mindre än två invånare per kvadratkilometer – en lämplig plats för en gigantisk kommersiell anläggning för att odla medicinsk cannabis.

  Läkemedelsföretaget Cann Group bekräftade att ljuset kom från deras odlingsanläggning som ska förse Australien med medicinsk cannabis. Anläggningen öppnades för några månader sedan; Cann Group var det första australiska företaget som fick licens för cannabisodling för medicinska och forskningsändamål.

  ”Cannabisväxter kräver olika ljusspektrum för att underlätta deras tillväxt”, sa Rhys Cohen, kommunikationschef på företaget. ”Ett rött spektrumljus används ofta.”

  Nu ska anläggningen skaffa mörkläggningsgardiner för att inte lysa upp tillvaron i onödan.

   

   

  Fler notiser