Spansk polis arresterar par som stulit 45 flaskor vin för 16 miljoner kronor – de äldsta flaskorna mer än 200 år gamla

  20 juli 2022, kl 17.30

  Efter en gemensam insats med Interpol och Europol lyckades man gripa paret vid gränsen mellan Montenegro och Kroatien. De var efterlysta efter en stöld av en samling spektakulära viner från det spanska restauranghotellet Atrio, som Michelin belönat med två stjärnor. I sin recension säger de ”Det är väl värt att utforska den fantastiska vinkällaren, med ett av världens finaste urval av viner!”

  Och det var just det paret gjorde, efter att ha njutit av middagsupplevelsen på Atrio tre gånger. Mannen hade lyckats få tag på en huvudnyckel, och medan kvinnan distraherade personalen genom att be om nattmat smög han ner i vinkällaren. Till slut hade han lyckats bära upp 45 flaskor vin till hotellrummet, och packade försiktigt ned dem i tre stora ryggsäckar.

  Redan halv sex på morgonen nästa dag checkade de något oväntat ut, och försvann med vinerna värda totalt 16 miljoner kronor. En av flaskorna, en Château D’Yquem från 1806, var värd 3,5 miljoner kronor.

  Det efterlysta paret zickzackade sedan genom Europa några månader tills lagen hann ikapp dem. Om de hunnit med att dricka upp allt vin är ännu oklart.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser