Nu går Twitter till domstol – vill tvinga Elon Musk att köpa företaget för 440 miljarder kronor

  20 juli 2022, kl 15.15

  Det var tänkt att Elon Musk skulle köpa Twitter för 440 miljarder kronor, men det har gått i stå. Twitter tar nu Musk till domstol för att tvinga igenom köpet, efter att han sagt att affären inte längre var aktuell på grund av för många falska konton. (Musk avstod för övrigt från att göra en due diligence innan han lade ett bud på företaget; en företagsbesiktning inför ett förvärv.)

  Det är i oktober parterna möts, även om Musk ville skjuta fram det till februari 2023. ”Vi tror uppriktigt att Musk vill sätta Twitter under press för att nöta ner företaget och öka sitt inflytande”, sa Bill Savitt från Wachtell, Lipton, Rosen & Katz, den advokatbyrå som representerar Twitter. ”Avtalet nämner inte ens spam eller bots eller falska konton.”

  l Twitters dokument till domstolen delade de Musks tweets, bland annat ett där han svarar på Twitters vd Parag Agrawals förklaring av bots på plattformen med en bajs-emoji.

  Musks advokat säger att det krävs mer tid för att korrekt analysera data om falska konton och annat. Det är nu mer än tre månader sedan Musk först förklarade att han ville köpa Twitter.

   

   

  Fler notiser