Netflix höjer priserna – under andra kvartalet 2022 förlorar de 1,3 miljoner amerikanska och kanadensiska prenumeranter

  20 juli 2022, kl 14.30

  Netflix kvartalsrapport var bättre än väntat. Istället för att förlora två miljoner prenumeranter var det totalt 970 000 prenumeranter som slutat se på deras tv-serier de senaste tre månaderna. 770 000 hushåll i Europa har sagt upp abonnemanget, tillväxten i Sydamerika ökar.

  Trots att de förlorat 1,3 miljoner amerikanska och kanadensiska prenumeranter ökar intäkterna; priset för att ta del av tjänsten har gått upp. Intäkterna har ökat med nio procent från år till år. De har nu totalt 221 miljoner prenumeranter.

  För att öka intäkterna kommer Netflix för första gången att införa ett lågprisalternativ med annonser; tekniken kommer från Microsoft. Att Netflix valde just Microsoft beror på att de antagligen skulle förlora ännu fler prenumeranter om de valde Google, som samlar in och säljer vidare personlig information.

  Netflix möter motstånd på marknaden genom att allt fler rättighetsinnehavare själva vill tjäna pengar på det innehåll de förfogar över. Den enda riktigt stora titeln Netflix har just nu är den senaste säsongen av Stranger Things, med 1,3 miljarder tittartimmar de första fyra veckorna.

  Stötta Morgonposten

  Den fria pressen krymper för varje år som går. När den gamla annonsfinansieringsmodellen inte längre är lönsam väljer allt fler nyhetsredaktioner att vända sig till staten för allmosor och bidrag eller säljer tidningen till globalistiska storbolag; ofta både och. Oavsett blir resultatet detsamma: en slätstruken och agendadriven journalistik där sanningen inte länge står i fokus.

  Morgonposten har privilegiet att fortfarande kunna rapportera fritt och oberoende om världshändelser utan att riskera bli tystade. Men för att kunna fortsätta vårt viktiga arbete förlitar vi oss på våra läsares genirositet som är beredda att betala för nyheter.

  Om du också vill vara med och stötta Morgonposten är det bästa sättet att prenumera på EXTRA! för bara 99 kr/månaden. Förutom att du hjälper oss att fortsätta driva Morgonposten får du även tillgång till exklusiva reportage, dokument, domar, landets mest intrerssanta kommentarsfält samt vårt anonyma forum där du kan diskutera nyheterna vidare.

  premumerera på EXTRA!

   

   

  Fler notiser